Vanavond heb ik dus deze pasta gemaakt die hier vaker op tafel komt. De ingrediënten en de verhouding heb ik aangepast naar mijn eigen smaak.
Ingrediënten voor 4 personen:
Tagliatelle met kip-bolognese |
- Olijfolie
- 4 dikke plakken bacon in reepjes
- 2 kipfilets, in kleine stukjes
- 3 wortels, in kleine stukjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 3 tenen knoflook
- rode wijn
- kippebouillon
- beetje porcini
- 1 el tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- doosje kastanjechampignons
- tagliatelle
- fijngehakte peterselie
Bereiding:
Bak de bacon en de kip tot de bacon knapperig en de kip gaar is en zet deze apart.
Laat de porcini in warm water weken, hak daarna de porcini fijn en zeef het vocht.
Bak ondertussen de wortel, de ui, de bleekselderij en de knoflook tot de ui glazig is.
Voeg de rode wijn, de kippebouillon en het vocht van de porcini toe.
Voeg de tomatenpuree toe en de laurierblaadjes en laat alles een uurtje zachtjes koken.
Als je de saus te dun vind, kan je hem binden met wat bloem of maizena.
Bak dan de champignons en kook de pasta.
Meng de saus, de pasta, de bacon, de kip en de champigons.
Strooi bij het serveren wat peterselie er over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten