Noten en gedroogd fruit

Noten en gedroogd fruit
Noten en gedroogd fruit in stalletje op het djemaa el fna plein in Marrakech

vrijdag 23 mei 2014

Salade met groene asperges



Groene asperges zijn één van mijn favoriete groenten. Deze salade is grotendeels gebaseerd op een recept dat ik in Delicious tegen kwam. Iedereen in m'n gezin vindt de salade en de dressing lekker (en dat is lang niet altijd het geval). Zeker met een stuk brood er bij heb je een lekker lunchgerecht of een maaltijdsalade.

Dit heb je nodig voor 4 personen (als bij/voorgerecht):
  • 1 bos groene asperges 
  • 2 kroppen little gem 
  • wat blaadjes munt
  • bieslook, fijngesnipperd 
  • 1 pakje feta (200 gr)
  • chilivlokken 
  • gedroogde oregano of gedroogde provencaalse kruiden 
  • 4 (zacht) gekookte eieren 

Voor de dressing heb je nodig: 
  • sap van halve citroen 
  • 5 ansjovisfilets
  • 5 el olijfolie 
  • peper 

Gebruik je het als een lunchgerecht of hoofdgerecht, gebruik dan meer sla, asperges en feta.

Salade met groene asperges

Bereiding: 
Stamp de ansjovisjes fijn in een vijzel en voeg het citroensap en de olijfolie toe. Breng de dressing op smaak met wat peper.
Snij de feta in kleine stukjes en bestrooi het met de chilivlokjes en de gedroogde kruiden.
Kook ondertussen de 4 eitjes.
Was de asperges en verwijder de houtige onderkant van de asperges. Blancheer de asperges (2 min in pan met kokend water en dan koud afspoelen). 
Meestal snij ik de asperges met een scherp mesje in dunne linten.

Was en droog de sla en scheur het in grove stukken. Maak 4 borden op met de sla, aspergelinten, de feta en de kruiden (bieslook en munt). Besprenkel de salade met wat dressing en serveer het met ei en wat brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vijgen in mijn tuin

Vijgen in mijn tuin