Noten en gedroogd fruit

Noten en gedroogd fruit
Noten en gedroogd fruit in stalletje op het djemaa el fna plein in Marrakech

maandag 12 mei 2014

Pastasalade met pesto

Deze salade is een van mijn favorieten. Jaren geleden kwam ik het recept tegen in het kookboek 'Pasta, een passie' van uitgeverij Schuyt & Co. Daarna is de salade zomers vaak op tafel gekomen. Makkelijk om (van te voren) te maken, ook makkelijk om mee te nemen naar strand of picknick en het smaakt heerlijk met een lekker stuk brood en een glas wijn. Zomers gevoel gegarandeerd! De hoeveelheden voor dit recept doe ik op gevoel.

Dit heb je nodig voor de pesto :
  • handjevol pijnboompitten
  • handjevol basilicumblaadjes 
  • stuk parmezaanse kaas 
  • ongeveer 3 tenen knoflook 
  • olijfolie extra vergine van goede kwaliteit

Bereiding: 
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Wel opletten, het gaat vrij snel!
Doe alle ingrediënten (behalve de olie) voor de pesto in mengbeker van een staafmixer. Pureer alles en schenk beetje bij beetje wat olijfolie er bij totdat je een mooi gladde saus hebt.

Dit heb je nodig voor de pastasalade (ongeveer 4 personen): 
  • penne (ongeveer halve tot driekwart verpakking)  
  • handvol peultjes 
  • wat zwarte olijven
  • zongedroogde tomaten 
  • 2 kipfilets in kleine stukjes 
  • fijngesnipperd grote rode ui 
  • pesto 
Bereiding:
Kook de pasta al dente en giet deze af. Bak ondertussen de stukjes kip met wat peper en zout.
Maak de peultjes schoon en kook ze beetgaar.
Snipper een grote rode ui en snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Meng de pasta in een grote schaal met alle ingrediënten en voeg dan de pesto toe. Meng alles goed.
Breng op smaak met zout en peper.

De salade kan lauwwarm of koud gegeten worden en smaakt goed met een lekker stuk ciabatta.

Pastasalade met pesto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vijgen in mijn tuin

Vijgen in mijn tuin