Deze salade is een van mijn favorieten. Jaren geleden kwam ik het
recept tegen in het kookboek 'Pasta, een passie' van uitgeverij Schuyt & Co. Daarna is de salade zomers vaak op
tafel gekomen. Makkelijk om (van te voren) te maken, ook makkelijk om
mee te nemen naar strand of picknick en het smaakt heerlijk met een lekker
stuk brood en een glas wijn. Zomers gevoel gegarandeerd! De hoeveelheden voor dit recept doe ik op gevoel.
Bereiding:
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Wel opletten, het gaat vrij snel!
Doe alle ingrediënten (behalve de olie) voor de pesto in mengbeker van een staafmixer. Pureer alles en schenk beetje bij beetje wat olijfolie er bij totdat je een mooi gladde saus hebt.
Dit heb je nodig voor de pastasalade (ongeveer 4 personen):
- penne (ongeveer halve tot driekwart verpakking)
- handvol peultjes
- wat zwarte olijven
- zongedroogde tomaten
- 2 kipfilets in kleine stukjes
- fijngesnipperd grote rode ui
- pesto
Bereiding:
Kook de pasta al dente en giet deze af. Bak ondertussen de stukjes kip met wat peper en zout.
Maak de peultjes schoon en kook ze beetgaar.
Snipper een grote rode ui en snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Meng de pasta in een grote schaal met alle ingrediënten en voeg dan de pesto toe. Meng alles goed.
Breng op smaak met zout en peper.
De salade kan lauwwarm of koud gegeten worden en smaakt goed met een lekker stuk ciabatta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten