Noten en gedroogd fruit

Noten en gedroogd fruit
Noten en gedroogd fruit in stalletje op het djemaa el fna plein in Marrakech

maandag 17 maart 2014

Gevulde champignons

Vandaag had ik zin in een klein hapje bij de wijn. Omdat ik nog wat gehakt had en nog wat kastanjechampignons had liggen, was de keuze snel gemaakt.

Wat heb je nodig: 
  • 9 grote champignons 
  • 125 gr gehakt 
  • 1 ei
  • 1 beschuit
  • peterselie, fijngehakt
  • 1 flinke teen knoflook 
  • 1 klein sjalotje, fijngehakt 
  • paprikapoeder
  • peper 
  • zout 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Borstel de champignons schoon, snij de steeltjes er af en hol ze nog wat verder uit.
Gooi de steeltjes en de champignonstukjes van het uithollen niet weg maar hak ze fijn.
Meng het gehakt met het ei, het beschuitje, de fijngehakte champignonstukjes, de fijngehakte peterselie, het fijngehakte sjalotje, de knoflook (gebruik een knoflookpers) en de kruiden.
Vul de champignonhoedjes met het gehaktmengsel.
Zet ze in een ovenschaal en bak de champignons af in ongeveer 20 minuten. 
Serveer ze warm.

Gevulde champignons uit de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vijgen in mijn tuin

Vijgen in mijn tuin