Noten en gedroogd fruit

Noten en gedroogd fruit
Noten en gedroogd fruit in stalletje op het djemaa el fna plein in Marrakech

woensdag 12 november 2014

Parmigiana di melanza (aubergine met kaas en tomatensaus uit de oven)

Een ovengerecht vind ik altijd heerlijk. Ik maak dit gerechtje regelmatig, het is een simpel maar lekker vegetarisch gerecht. Mijn kinderen houden niet zo heel erg van aubergine daarom maak ik het ook wel eens met courgette.



Wat heb je nodig:
  • Een paar aubergines (3 of 4)
  • olijfolie
  • 200 gr pakje taleggio-kaas
  • veel basilicumblaadjes, heel dun gesneden
  • een portie zelfgemaakte tomatensaus
  • fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • wat zout





Bereiding:

Snij de aubergine in plakjes. Bestrooi ze met zout, stapel ze op in een vergiet en laat ze een half uurtje uitlekken. Veeg daarna het zout en vocht van de aubergines af met een keukenpapiertje.
Bak de plakken aubergine in een koekenpan of grillpan.  
Neem een ovenschaal en leg daar wat plakken aubergine op de bodem. Verdeel wat fijngesneden basilicumblaadjes en de helft van de tomatensaus erover. Verdeel dan de helft van de plakken Taleggio en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas er over.
Herhaal de laag dan nog een keer en bak dan de ovenschotel af in een voorverwarmde oven (ongeveer 15 - 20 minuten).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vijgen in mijn tuin

Vijgen in mijn tuin