Noten en gedroogd fruit

Noten en gedroogd fruit
Noten en gedroogd fruit in stalletje op het djemaa el fna plein in Marrakech

woensdag 12 november 2014

Tomatensaus

Deze tomatensaus is makkelijk te maken en hiermee heb je een basis voor veel Italiaanse gerechten.

Wat heb je nodig: 
  • 1 kg tomaten met veel smaak, ontveld of
  • 800 gr pomodoretomaten uit blik 
  • beetje olijfolie 
  • paar tenen knoflook, fijngesneden 
  • zout 
  • versgemalen zwarte peper


Bereiding: 
Als je verse tomaten gebruikt; ontvel dan eerst de tomaten
Doe de olijfolie met de knoflook in een middelgrote pan. Voeg zodra de knoflook begint te sissen de tomaten toe (of de tomaten uit blik). Laat ze zachtjes pruttelen (ongeveer 15 -20 min). Breek ondertussen de tomaten met een houten spatel in stukken.
Voeg daarna wat zout en peper toe naar smaak.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vijgen in mijn tuin

Vijgen in mijn tuin