Noten en gedroogd fruit

Noten en gedroogd fruit
Noten en gedroogd fruit in stalletje op het djemaa el fna plein in Marrakech

maandag 24 november 2014

Kikkererwten met chorizo


Dit is één van mijn favoriete gerechtjes. Het is snel klaar te maken en smaakt altijd goed bij een Spaans buffet of borrel. Voor een leuke presentatie kan je het gerechtje opdienen in eenpersoons cazuelas (schaaltjes van Spaans aardewerk ).

Dit heb je nodig voor 4 personen:
  • 2 blikken kikkererwten, uitgelekt
  • Halve chorizo in kleine stukjes gesneden 
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Wat (platte) peterselie, gehakt
  • Wat tomaten, ontveld en in stukjes of een klein blikje met tomatenblokjes 
  • Wat sherry of rode wijn   
Bereiding: 
Bak de chorizo totdat het vet loslaat. Bak dan de ui en knoflook mee en blus af met wat sherry of wat rode wijn.
Voeg de tomaatjes toe en wat paprikapoeder naar smaak. Als je het gerecht pikant wilt hebben, neem dan de pikante variant.
Voeg daarna de kikkererwten toe en verwarm ze goed. Proef of je nog zout of peper wilt toevoegen.
Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de peterselie en serveer het warm met een lekker stuk brood.

Dit gerechtje is ook handig om vooraf te maken, de smaken zullen dan nog meer tot hun recht komen. De peterselie wordt dan pas na het opwarmen op het laatste moment toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vijgen in mijn tuin

Vijgen in mijn tuin