Noten en gedroogd fruit

Noten en gedroogd fruit
Noten en gedroogd fruit in stalletje op het djemaa el fna plein in Marrakech

zondag 24 augustus 2014

Plaattaartje met vijgen, Manchego en jam

Er zijn weer rijpe vijgen... 

Dit taartje is smakelijk en erg makkelijk om te maken. Voor het plaattaartje gebruik ik een rol bladerdeeg uit de koeling. Dit rol je uit over een bakplaat en zo heb je meteen het juiste formaat.

Wat heb je nodig? 
Plaattaartje met vijgen, Manchego en jam
  • 1 rol bladerdeeg 
  • stuk of 6/7 rijpe vijgen, gewassen, topje met steeltje er af gesneden. 
  • beetje jam (kweepeer, rozebottel, of vijgenjam) 
  • 2 el geschaafde geroosterde amandelen 
  • 100 gr Manchegokaas (of meer naar smaak), in kleine stukjes gehakt

Hoe maak je het?

Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat die je eerst met bakpapier hebt bekleed.
Snij elke vijg in dunne plakjes en leg ze iets overlappend over elkaar op het deeg.
Bestrijk de plakjes vijg dun met jam.
Bak de plaattaart ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan goudbruin en hak de Manchego in kleine stukjes.
Neem aan het de einde van de baktijd de plaattaart uit de oven, bestrooi het met de Manchegokaas en zet het terug in de oven totdat de kaas smelt. Schep er wat jam op, bestrooi het met de geroosterde amandelen, snij de taart in stukken en serveer.

Lekker als zonnig tussendoortje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vijgen in mijn tuin

Vijgen in mijn tuin