Wat heb je nodig voor de salade:
- een paar goede rijpe tomaten
- goede olijfolie
- feta
- kleine ui, gesnipperd
- munt
- wat peper
Bereiding:
De hoeveelheden voor de salade doe ik altijd op gevoel.
Ontpit de tomaten (anders wordt de salade te waterig) en snij ze in kleine stukjes.
Doe ze in een schaal en voeg de gesnipperde ui toe. Sprenkel er wat olijfolie over heen en bestrooi het met wat peper. Verbrokkel de feta er over en strooi er op het laatste moment fijngesneden munt over heen.
Salade van feta, tomaat en munt |
Deze salade vind ik erg lekker om te eten met platbrood, dan heb je meteen een lekkere lunch of klein hapje. Platbrood is vrij makkelijk zelf te maken. Met het onderstaande recept, wat ik uit het kookboek Casa Moro van Sam & Sam Clark heb, heb je in een half uurtje verse warme dunne broodjes.
Ingrediënten voor ongeveer 4 kleine broden:
- 100 ml handwarm water
- 1/2 tl gedroogde gist
- 125 gr meel
- 1/2 tl zout
- 1 el olijfolie
Bereiding:
Roer de gist door het water.
Meng het meel en het zout in een kom.
Roer het gistwater goed door en meng het geleidelijk door het meel.
Als al het gistwater erdoor is gemengd, kneed je de olijfolie erdoor.
Kneed het deeg totdat het elastisch is.
Laat het deeg 20 minuten rusten.
Maak daarna een worst van het deeg en verdeel het in 4 stukken.
Laat een grote koekenpan heet worden.
Rol een stuk deeg heel dun uit tot een ronde dunne lap die in de koekenpan past.
Leg het in de pan en bak het brood aan beide kanten totdat er bruine plekken zichtbaar worden.
Hou het brood onder een theedoek warm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten