Noten en gedroogd fruit

Noten en gedroogd fruit
Noten en gedroogd fruit in stalletje op het djemaa el fna plein in Marrakech

maandag 5 januari 2015

Casadielles (walnootflapjes)


Dit Noord-Spaanse hapje heb ik ooit een keer gemaakt bij een kookworkshop van La Maravilla.  Sindsdien maak ik ze regelmatig. Ze zijn erg lekker en ze zijn breed inzetbaar. De nootflapjes zijn lekker bij de koffie of thee, smaken goed als dessert met een bolletje ijs en ze doen het ook heel goed als borrelhapje.

Het is een prima hapje voor bij een glaasje champagne of cava en daarom een fijn alternatief voor de oliebollen.  Bij de laatste jaarwisseling heb ik ze ook weer gemaakt, samen met m'n dochter.

Wat heb je nodig voor 20 flapjes: 
  • 10 Bladerdeeg
  • 150 gr walnoten, fijn gehakt 
  • 50 gram suiker 
  • 2 el honing 
  • sap van een halve citroen 
  • een flinke tl anijszaad 
  • 1 losgeklopt eitje 
  • wat sesamzaad 

Bereiding:  
Verwarm de oven voor op 180 gr. en ontdooi de vellen bladerdeeg. 
Maak de vulling door de gehakte walnoten samen met de suiker, honing, anijszaad en citroensap te mengen tot een plakkerige massa.


Snij vervolgens elke plak bladerdeeg in vieren. Leg in het midden van 1 vierkantje een flinke theelepel walnootmengsel. Leg er een ander vierkantje op en druk de randen dicht met een vorkje.

Leg de vierkante flapjes op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier en bestrijk ze met de losgeklopte ei. Bestrooi de flapjes met wat sesamzaad en bak ze in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar in ongeveer 15 - 20 min.

De casadielles kan je warm eten maar ook op kamertemperatuur zijn ze lekker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vijgen in mijn tuin

Vijgen in mijn tuin