Welkom op mijn blog. Als liefhebber van lekker eten vind ik het leuk om te koken. Met deze blog wil ik een persoonlijk kookdocument maken waar anderen ook inspiratie uit kunnen halen. Mijn recepten haal ik overal vandaan en vaak geef ik er een eigen draai aan. Als ik het recept ongewijzigd over heb genomen, vermeld ik de bron bij het recept. De foto's zijn allemaal zelf gemaakt. Neem contact met me op als je één van mijn foto's wilt gebruiken.
dinsdag 6 januari 2015
Bananencheesecake
Sinds vorig jaar maak ik regelmatig cheesecakes. Dit recept is gebaseerd op een recept van mijn broer die ik hier en daar wat aangepast heb aan mijn eigen smaak.
Wat heb je nodig voor de taartbodem:
110 gr crunchy koekjes
40 gr gesmolten boter
80 gr pecannootjes gehakt
Wat heb je nodig voor de vulling:
4 rijpe bananen
4 eieren
1 pot magere kwark (ongeveer 450 gr)
270 gr cream cheese naturel (bijv. Philadelphia)
240 gr fijne kristalsuiker
1 springvorm van 24 cm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 130 graden, bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Bodem
Maak de bodem van de verkruimelde koekjes vermengd met de gesmolten boter en de fijngehakte pecannootjes. Druk dit mengsel met de achterkant van een lepel glad op de bodem van de bakvorm.
Taart
Maak vervolgens de taartvulling. Ik gebruik hiervoor mijn keukenmachine. Eerst maal ik de bananen fijn en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe. Laat het even draaien totdat het een mooi glad mengsel wordt.
Schenk dan het mengsel in de bakvorm op de koekjesbodem en bak de taart in ongeveer een goed uur gaar op 130 graden.
Ik zet de vorm net 1 richel onder het midden van de oven. Op de onderste richel plaats ik een diepe plaat met water. Hierdoor gaart de cheesecake zonder scheuren, komt hij mooi omhoog en is de bovenkant mooi glad. In het midden mag de taart nog een beetje wiebelig zijn.
Nadat de taart is afgekoeld tot kamertemperatuur laat je de taart nog een nacht afkoelen in de koelkast. De volgende dag is hij dan mooi stijf.
Als je de taart steviger wilt hebben kan je een groter deel roomkaas gebruiken. Een andere variatie is de magere kwark vervangen door Ricotta.
De taart smaakt goed met een dotje dulce de leche. Hoe je dit maakt, laat ik in een volgend berichtje zien.
Labels:
Banaan,
Cheesecake,
Creamcheese,
Dessert,
Dulce de leche,
Roomkaas,
Taart,
Toetje
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten