Wat heb je nodig:
- Een paar aubergines (3 of 4)
- olijfolie
- 200 gr pakje taleggio-kaas
- veel basilicumblaadjes, heel dun gesneden
- een portie zelfgemaakte tomatensaus
- fijngeraspte Parmezaanse kaas
- wat zout
Bereiding:
Snij de aubergine in plakjes. Bestrooi ze met zout, stapel ze op in een vergiet en laat ze een half uurtje uitlekken. Veeg daarna het zout en vocht van de aubergines af met een keukenpapiertje.
Bak de plakken aubergine in een koekenpan of grillpan.
Neem een ovenschaal en leg daar wat plakken aubergine op de bodem. Verdeel wat fijngesneden basilicumblaadjes en de helft van de tomatensaus erover. Verdeel dan de helft van de plakken Taleggio en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas er over.
Herhaal de laag dan nog een keer en bak dan de ovenschotel af in een voorverwarmde oven (ongeveer 15 - 20 minuten).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten